Pátek 13. června rozhodně nepřinesl žádnou smůlu dětem, které jsou organizovány v občanském sdružení Junior club. Ten působí na 22. základní škole. Po náročné přípravě předvedly svým rodičům a známým v plzeňském Divadle Alfa vystoupení, které trvalo přes hodinu.

Na jevišti se střídaly mažoretky v barevných uniformách, které bravurně protáčely své hůlky, s třásní vytvářely hady či rozvinuly velká barevná křídla, děvčata vlnící se v rychlých tanečních rytmech a děti převlečené za opičky.

Ovšem zcela originální vystoupení pak měli ti nejmenší. Žáci první třídy nejprve předvedli módní přehlídku a posléze si zatančili se svojí třídní učitelkou Marcelou Klikovou a Michalem Plzákem. Nutno podotknout, že oba dospělí tanečníci mají k tanci velice blízko a je dobře, že k této úžasné činnosti vedou i děti.

Malí tanečníci se snažili co nejvěrněji napodobovat své dospělé vzory. Úžasně se bavili oni i publikum. Pohybové kreace byly skvělé a právem si všichni vysloužili velký potlesk.

Pochvalu samozřejmě zasluhují také organizátoři, neboť připravit a správně doladit takový pořad není jednoduché. Pohyb dětí na jeviště a zpět do zákulisí, choreografie, zajistit, aby každé dítě mělo při vystoupení vše, co má mít. To vyžaduje zkušenost, trpělivost, dobré organizační schopnosti a také odvahu.